katalogusok-chicago-pneumatic-flex2

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat, néhány órán belül válaszolunk Önnek!

banner01w

1901-ben John W. Duntley megalapította a Chicago Pneumatic Tool nevű céget, mely célul tűzte ki, hogy olyan szerszámokat gyárt, ami lefedi az ipari vállalkozások szükségleteit és sikereket érnek el velük.

Az évek során, a folyamatos innovációnak köszönhetően a Chicago Pneumatic elismert lett a felhasználók körében; neve egybeforrt a minőséggel és a megbízhatósággal. Így válhatott a Chicago Pneumatic világmárkává és olvadhatott be 1987-ben az Atlas Copco cégcsoportba. A Chicago Pneumatic egyre nagyobb hangsúlyt fektet az európai piacon való megjelenésre, melyet jól példáz, hogy a belga és olaszországi gyárai után egy magyarországi gyárral tovább erősítette a jelenlétét a kelet-európai régióban is.

A kompresszorok széles választékának, a megbízhatóságnak és a jól működő szervizhálózatunknak köszönhetően a Chicago Pneumatic tökéletes választás az Ön elképzeléseihez.

Dugattyús, vagy csavarkompresszor?

Megfelelő tájékozottság hiányában hajlamos az ember az ár alapján dönteni, de jelen esetben ez nem feltétlen célravezető. Bár mind a két technológia a kiszorítás elvén működik, mégis más felhasználási környezetben alkalmazhatóak (eredményesen): a dugattyús kompresszorokat időszakos, szakaszos levegőelvételre ajánljuk, míg a csavarkompresszorok a folyamatos levegőellátásra alkalmasak.

Tévhitek:

 • A dugattyús kompresszor nem professzionális, nem ipari méretekre való.
 • Minél nagyobb egy kompresszor annál jobb.

Légszállítás és nyomás?

Az elvárt légszállítást és nyomást sok esetben a vevő határozza meg, mert Ő ismeri a sűrített levegővel működő berendezéseinek a légszükségletét és az üzemeltetésükhöz szükséges nyomást. A légszállítást és nyomást meg lehet határozni becslés alapján is, de ehhez sok éves tapasztalatra van szükség. Ebben az esetben segíteni tudunk a helyes meghatározásában. Egy másik lehetőség, hogy a már működő kompresszor(ok) terhelt/terheletlen óráinak arányát vizsgáljuk egy meglévő rendszerben. Valamint megmérhetjük a csatlakoztatott gépek és eszközök levegőigényét: ez egy összetett, több napos vizsgálat, mely során mérjük, hogy adott időszakokban milyen levegőigény áll elő. Tévhitek: A légtartály befolyásolja a teljesítményt, ezért ha nagyobb a légtartály, akkor nagyobb a kompresszor légszállítása.

Üzemciklusok, műszakok?

 • Hány műszakban van levegőigény?
 • Változik a levegőigény az egyes műszakokban?
 • Van bármi eszköz, aminek időközönként van szüksége nagyobb levegőre?

A levegő minősége?

Attól függően, hogy mire használják a sűrített levegőt, meg kell határozni, hogy mi az az elfogadható tisztaság, olajköd és vízmennyiség, ami nem tesz kárt az előállított termékekben és a berendezésekben. A sűrített levegő minőségéért javarészt a levegőkezelő berendezések felelnek.

end faq

csavarkompresszorok dugattyus-kompresszorok hasznalt-kompresszorok

 • BEKO
 • CONDOR
 • LAVAtech
 • Legris
 • Parker
 • Chicago Pneumatic

Cégünkről

Már az ország két pontján is elérhetőek vagyunk:
Budapest
Bemutatóterem, szerszám és kompresszor raktár, alkatrészelosztás, szervizelés.
Ágfalva
Szervizközpont, bemutatóterem, kompresszor raktár, szerszám és alkatrészelosztó.

Kapcsolat

Lang&Co Kft.
Székhely/Telephely I.: 9423 Ágfalva, Fő utca 87.
Telephely II.: 1203 Budapest, Határ út 22.

 

Telefonszám (Budapest): +36-70/319-92-73
Telefonszám (Sopron-Ágfalva): +36-99/320-971

 

E-mail: info@lavatech.hu

 

Adószám: 14703029-2-08

Bankszámlaszám: 10918001-00000070-35840009

Top of Page